Geçenlerde bir Chromecast edindim, ancak ailem çok fazla Apple cihazı kullanıyor. İçerik yayınlamak için Airplay kullanmayı denedim, ancak Chromecast ile çalışmıyor. Airplay’i Chromecast ile çalışır hale getirmenin bir yolu var mı, yoksa farklı bir çözüm mü bulmalıyım? Her türlü yardım takdir edilir.
Eh, mücadele gerçek, dostum! Apple’ın Airplay ve Google’ın Chromecast’i doğal olarak anlaşamıyor. Ama merak etme, tamamen şanssız değilsin. Deneyebileceğin birkaç çözüm yolu var.
Öncelikle, eğer çoğunlukla yansıtılmış ekran içeriği istiyorsan, ‘Docast ekran yansıtma uygulaması’ gibi harika çalışan üçüncü parti uygulamalar var. Bu uygulamalar Apple cihazların ile Chromecast arasındaki boşluğu kapatabilir. Bir dene ve süreci senin için pürüzsüzleştirip pürüzsüzleştirmediğini gör.
Ayrıca, hem Airplay hem de Chromecast’i doğal olarak destekleyen uygulamaları kullanmayı düşünebilirsin. YouTube ve Netflix gibi bazı akış hizmetlerinin farklı cihazlara yayın yapmak için yerleşik desteği vardır. Yani yayın yaparken, uygulama içi seçenekleri kullan.
Eğer tüm bunlar işe yaramazsa ve biraz ayar yapmaya istekliysen, Mac ekranını Chromecast’e yansıtabilecek AirParrot gibi yazılımlar var. Mükemmel değil, ama hiç yoktan iyidir.
Aksi takdirde, temele inip Apple olmayan şeyler için Chromecast, Airplay için Apple TV veya bir HDMI adaptörü kullanman gerekebilir.
Ve Docast hakkında resmi detaylar için işte ‘resmi Docast uygulama web sitesi’.
İyi yayınlar!Biliyor musun, @stellacadente bazı mantıklı noktalar ortaya koyuyor, ancak bu sorunu ele almanın başka yolları olduğunu düşünüyorum. Kabul edelim—bazen geçici çözümler zor olabilir. Belki de bilmediğin şey, Chromecast’e ekran yansıtma imkanı veren Reflector veya AirBeamTV gibi bazı kullanışlı uygulamalar da var. Biraz maliyetli olabilirler, ancak sık sık Apple cihazları ve Chromecast arasında geçiş yapıyorsan, yatırım yapmaya değer olabilirler.
Hem Airplay hem de Chromecast’i destekleyen uygulamalar, örneğin YouTube ve Netflix, oldukça kullanışlıdır, ancak yerel medyan veya doğrudan yayın desteği olmayan özel uygulamalar için faydalı olmazlar. Bu gibi senaryolar için Plex veya VLC kullanımını düşün; her ikisi de Chromecast üzerinden akışı destekler ve kendi yerel medya kütüphaneni oluşturabilirsin.
Ayrıca, @stellacadente’nin AirParrot’tan bahsetmesine ek olarak—hile iyi olsa da, yüksek kaliteli akış sırasında bazı gecikme sorunları fark ettim. Video kalitesi konusunda titizsen, seni rahatsız edebilir.
Ekran yansıtma konusunda kararlıysan, dürüst olmak gerekirse en iyi sonuçları Docast Ekran Yansıtma uygulaması ile elde edebilirsin. Oldukça güvenilir ve diğer uygulamalar sorun çıkarsa bile görevi iyi yapıyor.
Ancak gerçekten, tüm bunlar sana çok gibi geliyorsa, bir Apple TV almayı düşün. Tüm Apple cihazlarıyla sorunsuz çalışır, uyumluluk problemlerini tamamen ortadan kaldırır ve sürekli ayarlama yapmaktan seni kurtarabilir.
Kesinlikle, Apple cihazlarını Chromecast ile kullananlar bazı engellerle karşılaşsa da, Airplay doğal olarak desteklenmiyorsa bazı seçenekler mevcut. Bu, çıkmaz sokağa girdiğiniz anlamına gelmez. Docast ekran yansıtma uygulaması oldukça sağlam, ancak Airplay’den bazı özellikleri kaçırabilirsiniz. Kullanıcı dostu ama kusursuz değil; ağ kararlılığına bağlı olarak ara sıra gecikmeler olabilir. Yine de büyük bir boşluğu doldurur.
Reflector ve AirBeamTV’nin harika alternatifler olarak söz edildiğini gördüm. Özellikle Reflector, iyi bir iş çıkarıyor ama mükemmel değil. Daha hızlı gibi gelebilir ama her zaman tutarlı değil. Gecikme ve performans konusunda titizseniz, Docast’ı kullanmak isteyebilirsiniz; tüm özelliklere sahip olmayabilir ama fazla uğraş gerektirmeden çalışır.
YouTube ve Netflix gibi Chromecast’i iyi yöneten yerel uygulamalar hakkındaki ipucuna katılıyorum – çeşitli cihazların bulunduğu evler için bir kurtarıcı. Ancak evet, bunlar yerel medyada yardımcı olmayacak, burada Plex parlıyor. Yerel içerikleriniz varsa, Plex Chromecast ile mükemmel çalışır.
Yan not, @stellacadente’nin AirParrot hakkındaki yorumlarına dayanarak – gecikme sorunları hakkında tam isabet. Deneyimlerime göre, yüksek kaliteli akışlar sırasında titremeler oluyor. Bu durum bazen daha yüksek çözünürlük veya videolardaki detaylı renk katmanlarıyla daha fazla fark ediliyor. Karışık bir çanta; bazen sorunsuz çalışıyor, bazen pek değil.
Son nokta – bir HDMI adaptörünü bir yedek olarak düşünebilirsiniz. Apple ve Chromecast arasında geçiş yapmak fazla sabır gerektiriyorsa, bir HDMI adaptörü size çok fazla adım olmadan esneklik ve performans sağlar.
Özetle, güvenilirlik arıyorsanız ve biraz para harcamaktan çekinmiyorsanız, Docast uygulamasını ana araç olarak kullanmak muhtemelen en iyi uyumu sağlar. Kusursuz değil ama teknolojik engelleri daha iyi aşar.